woz waarde berekenen

woz waarde berekenen

woz waarde berekenen

Goed nieuws voor wie de woz waarde wil gaan berekenen voor zijn woning: Staatssecretaris Weekers van financiën heeft eind 2011 laten weten dat hij de woz waarde van woningen openbaar wil maken.

Momenteel is er weinig inzicht in hoe de woz waarde bepaald wordt en desgevolgend is deze voor vele woningeigenaren niet te begrijpen en te controleren. Dit brengt met zich mee dat nogal wat woningeigenaren zich geneigd voelen een bezwaar in te dienen tegen de woz waardebepaling, wat uiteraard tot een hoop administratieve taken met zich meebrengt voor de overheid.

Wellicht wordt de woz waardebepaling door het invoeren van deze wijziging heel wat overzichtelijker en beter begrijpbaar. Er is tevens sprake van een uitgebreider taxatieverslag welke meer informatie zal bevatten dan het huidige verslag.

Woz waarde berekenen?

Zelf de woz waarde berekenen van je woning is een moeilijk gegeven ,de waardepebaling gebeurt jaarlijks door de gemeente. Enkele zaken die hierbij in acht genomen worden zijn: het woonoppervlak, aard, bouwjaar en bijzondere kenmerken.

Ook de aansluiting op de markt is een factor: door het openbaar maken van de woz waardes, kan je deze binnenkort vergelijken met die van vergelijkbare woningen in de buurt.

Staatssecretatis Weekers wil hiermee meer inzicht verschaffen en het aantal bezwaren terugdringen tot het absolute minimum.
Voordat de secretaris het voorstel naar de Tweede Kamer stuurt, wint hij nog  advies in over de privacy aspecten aan het CBP (College bescherming persoonsgegevens).

hoe kan ik zelf de woz waarde berekenen?

- Je kan je woning laten taxeren door een makelaar. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden, het voordeel is dan wel dat je dit taxatierapport kan gebruiken bij het aanvragen van een eventuele hypotheek

- Door middel van de basistoetsing op hypotheker.nl kan je een schatting maken van de waarde van je woning. Deze tool gebruikt verkoopsgegevens van heel Nederland.

Hier vind je meer interessante artikels over woz waarde