Wat is mijn huis waard – woz waarde

Wat is mijn huis waard?

Wanneer je een woning wil verkopen of verkopen zal je een antwoord zoeken op deze vraag.
Gelukkig kan je hiervoor afgaan op de WOZ waarde van de woning, deze wordt jaarlijks door de gemeente beschikbaar gesteld.

Er zijn echter nog manieren om de waarde van een woning vast te stellen.

[ad1]

Wat is mijn huis waard – de makelaar

woz waarde

wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard? Je kan je pand laten taxeren door een makelaar. Deze vakbekwame mensen kunnen de waarde het beste inschatten naargelang de aard en specificaties van het pand, alsook rekeninghoudend met bepaalde geografische en economische standaarden.
Aan deze taxatie zijn uiteraard kosten verbonden, een voordeel is echter dat je het taxatierapport nog kan aanwenden bij de aanvraag van een eventuele hypotheek.

Op deze website kan u heel goedkoop een woonrapport laten opmaken. Hierdoor beschikt u over de juiste informatie om een gedegen beslissing te kunnen maken indien u een woning wenst te verkopen of kopen.

Dit rapport is zeer uitgebreid:
- je krijgt inzicht in de waarde van iedere woning en verkoopprijs van ieder huis van de laatste 5 jaar in een bepaalde postcode
- grafische weergave van de waardeontwikkeling. Deze is gebaseerd op de CBS prijsindex gegevens en gekoppeld aan de bekende koopsominformatie.
- een indicatie van de inkomenssituatie van een bepaalde omgeving.
- overzicht van de gezinssamenstelling in uw buurt.
- extra statistieken over de buurt:¬† leeftijdscategorie√ęn, samenstelling autochtonen / allochtonen en andere welvaart- en gezinsinformatie.

Wat is mijn huis waard – basistoetsing

Op hypotheker.nl kan u gebruik maken van de woningwaardemeter. Deze gratis tool is gebaseerd op verkoopsgegevens van heel Nederland. Het is tevens gratis en snel.

Uiteraard vind je verschillende tools online. Weet echter dat de methodes die deze tools gebruiken niet altijd dezelfde zijn. Wanneer de schatting op basis van een andere formule gebeurt zal u steeds verschillende waardes uitkomen bij de verschillende tools. Hierdoor kan u grote verschillen zien in de waardebepaling van uw huis.

[ad1]

Geef een reactie